TERUG

Welkom bij Meet je stad!

Er wordt veel gesproken over klimaatverandering en over de gevolgen daarvan voor Nederland. Maar wat betekent het voor Amersfoort? Begin 2015 is Meet je stad! gestart. Inwoners doen drie jaar lang metingen in hun eigen leefomgeving, en onderzoeken de gevolgen en beleving van klimaatverandering in de stad Amersfoort.

Hoe warm is het in jouw straat? En een paar straten verderop? Hoe kunnen we per wijk bepalen wat er nodig is om in de toekomst zo weinig mogelijk negatieve gevolgen van klimaatverandering te ondervinden? Heb je last van wateroverlast of hitte? Misschien kun je samen met anderen uit de buurt of met de gemeente voor meer groen in je wijk zorgen zodat het water wordt opgenomen bij hevige regen, en de straat koeler blijft bij hitte.

Er zijn drie onderzoeksgroepen actief.

In Meet je stad! is ruimte voor denkers en doeners, alfa's en bèta's. Iedereen kan meedoen, er is geen voorkennis nodig. We zijn altijd op zoek naar nieuwe deelnemers. Geïnteresseerd? Stuur een email naar meedoen@meetjestad.net of kom een keer langs.

Je kunt ook langskomen in ons Riot chatkanaal (account aanmaken is niet nodig, maar kan wel): #meetjestad:matrix.org.

Meet je stad is een project dat volledig wordt uitgevoerd door een groep betrokken inwoners van Amersfoort. Zij werken samen met de gemeente Amersfoort, waterschap Vallei en Veluwe, Gerb& en De WAR. Meer weten? Neem contact op via info@meetjestad.net.